AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NA TEHDİT

Tekirdağ'ın Ergene İlçesinde 19 Mayıs kutlamaları sırasında, çelenk koyma töreninden sonra CHP Ergene ilçe başkanlığı yöneticileri ve partililer Atatürk heykeli önünde fotoğraf çekilirlerken, Ak Parti çelengini anıtın önünden uzaklaştırmaları büyük bir gerginliğe sebep oldu.

her fırsat da Ak Partiye geçmek için büyük çaba harcayan fakat Ak Parti ye alınmayan Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in olay yerinde olmasına rağmen müdahale etmemesi tepkilere neden olurken Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekillerinin sessiz kalması kafaları karıştırıyor

Ergene’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile CHP Ergene ilçe teşkilatının Marmaracık Mahallesi Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu sonrası AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım ile CHP’li partililer arasında gergin anlar yaşandı. Olay Ergene CHP ilçe başkanlığı tarafından Atatürk anıtına Çelenk sunumu sonrası alana gelen AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım CHP’li partililer tarafından fotoğraf çekimi sırasında AK Parti Çelenk’inin kenara konulmasına tepki gösterdi. Alana bağırarak ve CHP Ergene İlçe başkanı Erdinç İrel’in üzerine yürüyerek  “Bize Tahammül etmek zorundasınız” diyen Mustafa Çalım “bu bir terbiyesizliktir Çelenk’i derhal yerine koyun Bize tahammül etmek zorundasınız” dedi.

AK Parti Ergene İlçe Başkanının alana bağırarak girmesi ve CHP İlçe Başkanı Erdinç İrel’in üzerine yürümesi sonrası, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı İsmail Baştak’ın, AK Parti İlçe Başkanına sesinizi yükseltmeyin demesi üzerine sinirlenen, Mustafa Çalım CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısının üzerine yürüyerek “ne olacak sesimi yükseltirsem terbiyesiz” demesi üzerine kısasürearbede yaşandı.  Daha sonra Çelenk’in yerine konulması sonrası AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çalım alandan ayrıldı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel bu işin perde arkasın organizatörü mü soruları akıllara gelirken, Başkan Çalım’mı aleni şekilde tehdit eden CHP il başkan yardımcısı Baştak’ın Rasim Yüksel’e çok yakın olan birisi olduğu herkes tarafından biliniyor. Yaşanan skandal olayın videosunu https://www.youtube.com/watch?v=v_zCd8qzDS0 linkinden izleyebilirsiniz.  

Ak parti Milletvekilleri ve İl Başkanı Neden Sessiz!

Ergene ilçesinde yaşanan bu skandaldan sonra başta Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerinin sessiz kalması kafalarda çok büyük soru işaretleri oluşturmaya devam ederken olayın üzerinden neredeyse 2 gün geçmesinin ardından İl Başkanı ve Milletvekillerinin yaşanan rezalet karşısında tepkilerini dile getiren bir kınamam açıklaması yapmamış olması partililer tarafından büyük bir tepki ile karşılanmaya devam ediyor.  Olayların yaşandığı anda alanda bulunan Belediye Başkanı Rasim Yüksel’ün hiçbir müdahalede bulunmaması ve iktidar partisi İlçe Başkanının resmen CHP ilçe Başkan yardımcısı tarafından aleni bir şekilde tehdit edilmesine hiçbir tepkinin olmaması çok büyük soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden olurken, olayın sosyal medyada paylaşılmasına rağmen özellikle Rasim Yüksel’in memuru gibi hareket eden bazı Ak Partili Belediye Meclis üyelerinin hiçbir tepkide bulunmaması, en azından sosyal paylaşım sitesinde eleştiri amaçlı yorum dahi yazma cesareti gösterememesi “Bunlar Kimin Meclis Üyesi” şeklinde eleştirilerin yükselmesine neden oluyor. Belediye Başkanı Rasim Rasim Yüksel’e çok yakınlığı ile bilinen ve Ak parti ilçe başkanına aleni şekilde tehdit savuran CHP ilçe başkan yardımcısı kim ve kimlerden cesaret alıyor da ulu orta tehditkâr davranabiliyor. İktidar partisi ilçe başkanını bu denli aleni şekilde tehdit etme cesareti gösteren bu şahıs kim bilir vatandaşa neler tapmaz gibi bir çok eleştiriler kamuoyunda son günlerde sıkça dile getirilirken, Ak parti il başkanı, Milletvekilleri ve yetkili makamların bundan sonra nasıl bir tutum izleyecekleri merak ediliyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel sürekli Ak parti ye geçme çabalarının olduğu kamuoyu tarafından bilinirken, başkan Yüksel’i hangi Ak partili Milletvekilleri kolluyor. Ankara’da TBMM de hangi Ak Partili Milletvekilleri ile sık görüşme yapıyor. Ak Parti’nin TBMM de gurup toplantısına misafir edildiği doğru mu. Doğru ise bunu kimler yaptı.  Bu yaşanan skandaldan her fırsat da Tekirdağ’ı dizayn etmeye kalkan Ak Partinin Milletvekilleri Mustafa Şentop ve Harun Karaca haberleri yok mu. Vatsa neden sessiz kalıyorlar. Neden bu güne kadar hiç birisinden olayı kınayan bir açıklama gelmedi. Rasim Yüksel hakkında bir çok şaibe ve iddialar ortadayken, bir çok belgeli haber yapılmışken neyin karşılığında Milletvekilleri ve İl Başkanı susuyor. Bu ve buna benzer bir çok soru cevabını uzun zamandır bulamazken, yaşanan bu skandal karşısında İlçe Başkanı Mustafa Çalım’ın nasıl bir yol izleyeceği herkes tarafından merakla bekleniyor.  

Haber: Abdurrahim Yıldırım