Ahmet Çakmak; umut var, umut DSP

Demokratik Sol Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak gazetemize verdiği özel demeçte Türkiye ve Antalya siyasetinde Demokratik Sol Parti'nin misyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. DSP'nin Türkiye'nin demokrasiye geçiş sürecinde, zor koşullar altında ki bir ülkede, zor koşullarda kurulup, halka mal olmuş bir siyasi hareket olduğunu vurgulayan Ahmet Çakmak, DSP'yi yeniden ayağa kaldırmanın sahip oldukları misyonun ve Ecevit anlayışının gereği olduğunu belirtti.

DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak yaptıığı açıklamasında, ''İl başkanı olarak amacım, Antalya'nın 19 ilçesinde ve o ilçelerde yaşayan insanlarımızın sorunlarını, beklentilerini, isteklerini onları dinleyerek rapor etmektir'' diye konuştu. Bir il başkanının görevi her şeyden evvel dinlemek olmalı diyen Başkan Ahmet Çakmak, ''Eğer dinlersek toplumu anlayıp, ihtiyaçlarını giderebiliriz. Benim siyaset anlayışım yapıcı olmaktır, insanlarımızın sorunlarını dinleyip, gerekli merciler nezdinde o sorunların giderilmesi için çalışma yaparak vatandaşa hizmet vermek mümkündür. Sadece eleştirip, sorunların giderilmesi için çalışma yapmamak benim siyasi anlayışımda yoktur'' şeklinde belirtti. Antalya'nın tarım ve turizm kenti olduğunu hatırlatan Ahmet Çakmak, ''Ekonomi bu iki ayak üzerinde gider, tarım sektörünün ayağa kalkması ve tarım ekonomisinin sağlıklı büyümesi için tarım laboratuvarlarının kurulması, bu laboratuvarların öncülüğünde yapılacak bilimsel çalışmalarla tarım geliştirilmelidir. Salça, konserve ve meyve suyu fabrikalarının kurulması tarım ekonomisinin oluşturulması ve köylünün perişanlığının sona erdirilmesi için önemlidir. Antalya'da kentsel dönüşümde rantçı anlayış terk edilmeli, küçük ölçekli parselizasyondan vazgeçilerek, şehirde yaşam alanlarının oluşturulması gerekir.Örneğin, trafik sorununun bitmesi park alanlarının oluşturulmasıyla olur. En sağlıklı parselizasyon 900-1000 metre karedir. Antalya'nın sorunlarının takipçisi olarak yönetimimle birlikte partimizin misyonuna uygun çalışmalar yapacağız. Her seçim sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza çağrım şudur; umut var, umut DSP" diye konuşmasını sürdürdü.

Ahmet Çakmak Kimdir?

Side Belde Başkanlığı, Manavgat İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Antalya 2.sıra Milletvekili adayıydı, partililerin yoğun isteği sonucu genel merkez tarafından il başkanı olarak görevlendirildi.