Usta Gazeteci hayati Özcan anıldı

AHA İZMİR-- Aydınlık Gazetesi İzmir Temsilcisi ve Vatan Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Hayati ÖZCAN, Gökdere Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

İzmir’in tanınan gazetecilerinden Hayati Özcan mezarı başında anıldı



Aydınlık Gazetesi İzmir Temsilcisi ve Vatan Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Hayati  ÖZCAN, Gökdere Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. 

“İZMİR’İN TÜM KILCALLARINA HAKİMDİ”

Anma töreninde konuşan Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat MUTLU, “Bugün geçen  hafta yitirdiğimiz kardeşimiz, canımız Hayati ÖZCAN’ ın veda toplantısı için burada  bulunuyoruz. Yüreği insan sevgisiyle, doğa sevgisiyle, emekle, emekçiyle çarpan bir insandı.  O’nun için parti söz konusu olduğunda hiçbir şey imkânsız değildi. Hayati ÖZCAN gerçek bir  gazeteciydi. İzmir’in tüm kılcallarına hakimdi. Çok iyi bir eş, çok iyi bir baba ve çok iyi bir  dedeydi. İl Başkanlığı’na en erken o gelir en geç o giderdi” diyerek usta gazeteci Hayati  ÖZCAN’ı andı. 

CESUR BİR İSİMDİ

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski İzmir İl Başkanı Tugay ŞEN, Hayati Özcan’ın  son derece cesur bir isim olduğunu belirterek, “Gözünü budaktan sakınmazdı. Partimizin  enerjisiydi. Bir teşkilatçılık ustasıydı. İktidar yürüyüşümüzde daima bizle yürümeye devam  edecek” dedi.

HABER ONA GELİRDİ

Hayati ÖZCAN’ın yakın çalışma arkadaşlarından Aydınlık Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi  Fikret AKFIRAT, senelerce beraber mesai yaptığı Özcan’ı anarken, “Bir gazetecinin  iyiliğinin ölçüsü haberin kokusunu almasıdır. En iyi olmasını sağlayan şey ise haberin onu  bulmasıdır. Herkes bilir ki Hayati ağabey haberin kendisine gittiği gazetecilerdendi” dedi.

GENÇLİĞİN HAYATİ AĞABEYİ

Vatan Partisi gençlik kolları Öncü Gençlik’in İzmir İl Başkanı Samet KUNT, yaptığı  konuşmada Hayati Özcan’ın gençler için bir ağabey olduğunu vurgulayarak, “Hayati Özcan  mezarda emekli olanlardan oldu. Hepimizin büyüğü ve öğretmeniydi. Hayatını adadığı  mücadele bizlerle daima yaşayacak” şeklinde konuştu.

ŞİİRLERLE ANILDI

Özcan, gür sesiyle söylediği türkü ve şiirlerle daima hatıralarda kalacak. Anısına Öncü  Gençlik üyeleri tarafından Nazım Hikmet’in Güneşi İçenlerin Türküsü okundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu PERİNÇEK’in Hayati Özcan için kaleme aldığı yazı da  gerçekleştirilen anma töreninde okundu. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkan Yardımcısı  Av. Nuriye KADAN ise Hayati Özcan’ın daima mücadelelerinde yaşayacağını söyledi. 

Özcan’ın kabrine partililer tarafından senelerce emek verdiği Aydınlık Gazetesi ve sembolik  kalem bırakıldı. Özcan’ı Buca Belenbaşı köylüleri de unutmayarak köy muhtarı İsmet İLHAN  beraberinde anma törenine katıldı. Her yaş ve her kesimden onlarca insanın katıldığı törenin  ardından Özcan adına hazırlanan anı defteri dolduruldu.