Agad’tan Besni Belediye Başkanı öztürk’e Tepki

AHA ADIYAMAN-Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti İkinci Başkanı ve ATSO Meclis Üyesi Murat Çeliker, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün seçim sürecinde yanında yer almadı diye Besni Güncel Gazetesi Sahibi Emin Soydan Doğru’ya karşı tavır ve tutumlarına tepki göstererek, Adıyaman basını olarak sonuna kadar bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

“EKMEKLE OYNAMAYA ÇALIŞMANIN  SAVUNULUR TARAFI OLAMAZ”
Cemiyet olarak üye ve meslektaşlarının sorun ve sıkıntılarında da her zaman yanlarında olduklarını belirten Çeliker yaptığı açıklamada; “Cemiyetimiz yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Emin Soydan Doğru kardeşimiz ile Besni Belediyesi arasında yaşanan olaylar bizleri üzmüştür. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda meslektaşımızın son yerel seçimlerde bir siyasi partide görev almış, seçim sonrası ise Besni belediye başkanı İbrahim Öztürk ile bu görevinden dolayı karşı karşıya gelmişlerdir. Oysa bizim bildiğimiz seçim biter bitmez seçim sürecinde yaşanan rekabet sona erer. Ama maalesef bu böyle olmayıp tam aksine Besni Belediye başkanı sayın İbrahim Öztürk, Besni belediyesi açık hava reklamcılığı ihalesini yap işlet devret modeli ile alan ve şimdiye kadar dürüst bir şekilde işleten bir işletmenin ihale süresinin devam etmesine rağmen göreve gelir gelmez “Biz idareyi devraldık yetki bizde istediğimizi yaparız” deyip,  Kamu Etiği, Demokrasi ve Hukukun üstünlüğü ilkelerini hiçe sayarak, ihaleyi iptal etmeye çalışması, bununla yetinmeyip henüz mahkeme kararı net olmadan bilbordları kepçelerle yıkmaya kalması Besni belediyesine yakışmamıştır. Sayın başkan seçim süreci içerisinde beslediği kini bu yolla halletmeye çalışması Ticari anlamda da uygun düşmemiştir. Bu olay arkadaşımızı olduğu gibi bizleri de incitmiştir. Seçim süreçlerinde herkes istediği bir partide yer alabilir, siyaset yapabilir. Seçim sonrası bu tür gerginlikler hiç kimseye yarar getirmez. Söz konusu ekmek kavgası olunca bunun savunulur bir tarafı olamaz. Kim olursa olsun, insanların ekmeğiyle oynamaya kalkışmak doğru bir hareket değil. Cemiyet olarak, Adıyaman basını olarak sonuna kadar bunun karşısındayız.” Dedi.
“YAŞANAN OLAYLAR BİR BAŞKANA YAKIŞMIYOR”
Başkan İbrahim Öztürk’e seslenen AGAD İkinci Başkanı Çeliker; “Yaşanan bu olaylar size ve Besni’ye yakışmıyor. Bir idarenin ve idarecinin birincil görevi işleri kolaylaştırmak olmalı, edinilen gücü zarara değil faydaya dönüştürmeli. Siz seçim bitti, yakamdaki rozetimi çıkardım ben artık sadece bir partinin değil, ben Besni’nin belediye başkanıyım dediniz. Ama maalesef bu söylediğinizin aksine meslektaşımızın ekmeğiyle oynamaya kalkıştınız. Araya girmeye, ortamı düzeltmeye çalışanlara ise ‘Soydan seçim sürecinde farklı partide, karşımda çalıştı, benim sorunum onunla’ deyip bildiğinizi yaptınız. Seçim sürecinde birileri sizin yanınızda olmadı diye bu şekilde kin ve öfkeyle hareket etmek ve bu tavırları sürdürmek sadece temsil ettiğiniz kuruma ve ilçeye zarar verir. Besni ilçesi küçük bir yer ve insanlar her gün yüz yüze bakmakta o nedenle insanların işleri ve ekmekleriyle oynamak yerine ilçem için ne yapabilirim gibi değerli fikir ve düşüncelere hizmet etmelisiniz, o zaman büyür taktir edilirsiniz.” Dedi.
“MESLEKTAŞIMIZIN SONUNA KADAR  ARKASINDAYIZ”
            Yaşanan olayın kısa sürede biter diye beklediklerini ancak Besni Belediyesine ait kepçeyle bilbordların yıkılmasının bardağı taşırdığını belirten Çeliker; “Olayın buraya kadar uzaması bizleri üzmüştür. Sayın başkanın bir an evvel bu tavır ve tutumundan geri dönmesini bekliyoruz. Cemiyet olarak sonuna kadar meslektaşımızın arkasındayız.” şeklinde konuştu.
 
HABER-SERCAN SAKAR