Ağaç Katliamı Yapan Uyuşturucu Çetesi Çökertildi!

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Saimbeyli ilçesinde bulunan ormanlık alanları yok ederek, açtıkları tarlalarda yasadışı kenevir bitkisi ekimi yapan çeteye operasyon düzenledi

Operasyon için teknik, fiziki takip ve çok titiz bir çalışma yapan, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 6 ayrı adreste eş zamanlı baskın düzenlendi. Dronelerin de kullanıldığı operasyonun neticesinde ulaşılması çok güç arazi kesimlerinde ağaçları katlederek, araziyi kenevir tarlası haline getiren çete çökertildi. 

Operasyonda olaya karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alınıp, 4 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Yapılan aramalarda; 42.327 kök kenevir bitkisi, 24 kilo 320 gram kubar esrar maddesi, 1 adet GLOCK marka tabanca, (58) adet tabanca fişeği, 4 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması, uyuşturucu madde kullanımı, imal ve ticaretinin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edilecektir denildi.