Adıyaman’daki Gönül Elçileri Dernek Kurdu

AHA ADIYAMAN-Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş öncülüğünde Gönül Elçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Kurulan derneğin amacı, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ile sosyal bağlılık ve güven duygularını pekiştirmek, yardıma muhtaç insanlara her türlü desteği sağlamak, manevi duygularla her türlü hizmeti gerçekleştirmektir.

Beyhan Demirtaş Başkanlığında kurulan derneğin tanıtım toplantısı TPAO Bölge Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirildi. Dernekle amaç, Adıyaman’da Gönül Elçilerin gerçekleştireceği bütün faaliyetlerin dernek çatısı altında yapılmasıdır.

Gönül Elçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin tanıtım toplantısına Gönül Elçisi olan kurum amirlerinin eşleri ile Adıyamanlı bayanlar katıldı.   

Derneğin tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan Adıyaman Gönül Elçileri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, “Adıyaman halkının da desteğiyle “Gönül Elçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”ni kurduklarını ve bugün derneğin tanıtımı amacıyla toplandıklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ve Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin de desteğiyle Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi hayata geçirilmişti. Bu kapsamda, “Koruyucu Aile” ve “Kadınlar İkinci Bir Şansı hak Ediyor” diyerek iki ayrı çalışma yürütüldü. Bu projelerler ilgili çalışmalar hala devam etmekte. Bunun yanında devamında yaşlılarımızı, engelli vatandaşlarımızı ve yoksul ailelerimizi de kapsayan üç ayrı proje de birlikte elele verip tüm Adıyaman genelinde bu çalışmalarımızı yaygınlaştırabilmeyi arzu etmekteyiz. Bunun içinde çalışmalarımızı daha sağlıklı ve verimli yürütebilmek için bir dernek çatısı altında bir araya gelmeyi uygun gördük. Özellikle bu dernekle kimsesiz çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz ”dedi.

Allah’u Teala’nın dünya üzerinde yaratmış olduğu en yüce varlığın insan olduğunu vurgulayan Bayan Demirtaş, “ İnsanoğlu her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Bizler de bunun için buradayız. Hepimizin ortak amacı, zor durumdaki insanımıza, bizlere ihtiyacı olan vatandaşlarımıza şu anki hayatlarından daha yaşanabilir hayatlara kavuşabilmeleri için yardım elimizi uzatmak. Yapılanların daha fazlasını yapabilmek daha fazla insanımıza ulaşabilmek için “Gönül Elçileri”nin arması gerektiğine inandık. İşte bu sebeple derneğimizi kurduk. Dernek olarak daha fazla insanımıza ulaşabilmeyi hedefledik. Bunu başarabilmek için de 7’den 70’e herkesin özellikle işadamlarının, STK’ların, Kamu kurum ve kuruluşlarının, ev hanımlarımızın, çocuklarımızın, esnafımızın, özetle tüm Adıyaman halkının desteklerini bizlerden esirgemeyeceklerine inancımız sonsuzdur. Derneğimizin kuruluş aşamasında tereddüt etmeden yönetime katılan ve üye olmak için sabırsızlanan arkadaşlarımıza ve bize desteklerini esirgemeyecek olan Adıyaman halkına teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.