Abdullah Sevim; Eğitimde hem kendisine hemde çevresine zarar veren insanlar üretiliyor

AHA İSTANBUL - Saadet partisi İstanbul il başkanlığı yerel basınla tanışma gecesinde buluşarak geleceğe dair kaygılarını ve yaşanabilir bir Türkiye'nin yeniden tesis edilmesinin püf noktalarını masaya yatırıldı.

Saadet partisi İstanbul il başkanlığı görevine yeni seçilen il başkanı Abdullah Sevim İstanbul'da bulunan yerel basınla bir araya geldi. Açılış konuşması yapan başkan yardımcısı Bilal Ay yerel gazetelerinin zor şartlar altında görev yaptıklarını, millet için çile çektiklerini,  güzel bir iş yaptıklarını dile getirdi. İl başkanı Abdullah Sevim konuşmasında  696 sayılı KH kararname ile Türkiye'de karışıklığa sebep vereceğini, ikditarın en büyük  desteğini kutuplaşmadan aldığını, saadet partisi olarak her hangi bir kutuplaşmanın yanında olmayacaklarını, doğru projelere doğru, yanlış projelere yanlış diyeceklerini söyledi. Başkan Abdullah Sevim " Bizim bu ikazlarımzı kendilerine düşmanmışız gibi algılatıyorlar. Biz dostuz, dostlar acı söyler. İnsanlarımızda sanki bir büyü var, Bu mantıkla Ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza iyilik yapmış olmayız.  İttifak yapmayacağız ve başkanlık seçimini biz kazanacağız"  diyerekte iddialı konuştu. Başkan Abdullah Sevim "Sorunların konuşularak çözüleceğine inanıyorum.. Bizi Ak Parti'nin karşısındaki mensupları gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu bir yarıştır. Halkımızı kim daha iyi ikna ederse yarışmayı o kazanacaktır. Bizim inancımıza görede Hayırda yarışmaktır." dedi. Teröre de değinen başkan Abdullah Sevim " Öldürende öldürülende bizim evladımızdır. Nasıl bir aşı veriyorlarsada bu insanlar kendilerini dağa çıkmaya mecbur ediyorlar. Dağa çıkanlar bu iktidarda doğan çocuklardır. Terörle mücadele değil teröristle mücadeledir. Terör olan sebepleri ortadan kaldırmak gerekir. " dedi. Başkan Sevim işsizliğide gündeme alarak"  işsizliğin bedelinin üretime dayalı yatırımlarla önlenir. İktidar İMF'nin kendilerine verdikleri reçeyeteyi aynen uygulamaktadır. Osmanlı döneminde kurulan tüm farikalar arsalar karşılığında satıldı. Alanlar şehirler batıya doğru büyüyünce fabrikaların arsaları fabrikadan daha değerli hale geldi. Devlet özelleştirme şartı koşmadığından işcilerin tazminatlarını ödeyerek kapattılar. Diplomalı işsizler yol yapmakla değil fabrika yapmakla üretimle ilgili yatırımlar yapmakla önlenir. Türkiyedeki tarım arazilerini değerlendirmeden yurt dışından buğday, mercimek ithal etmek zorunda kalıyoruz. Sudanda arazi kiraladık. Cumhurbaşkanımızın çılgın porejelerinden biridir. Orada üreterek tahıl üretmek zorunda kalmayacağız. Allah aşkına bu kadar arazilerimiz boş duruyor." diyerek yanlış uygulama olduğunuda ifade etti. Mehdi Eker'in Fransa'dan aldığı madalyayıda eleştirtirdi. 

Gelir adaletsizliğinide dile getiren başkan Sevim  "Korkunç adaletsizlik var. Kimileri parayı nereye harcayacağını düşünen bir kesimin var,  kimilerininde asgari ücretle geçinmeye çalışan geçim sıkıntı çeken bir uygulama ile karşı karşıyayız. Yoksulluk sınırının 5.500 Tl oldu."dedi.  Cumhurbaşkanlığının bütcesinin 2 katına çıkmasınıda eleştirdi. Başkan Sevim "Biz inanıyoruzki insanlar bir tarağın dişleri gibi olduğunu biliriz. Refahyol hükümeti döneminde adaletli  dağıtılan Cumhuriyet tarihinde denk bütce yapıldığını mevcut hükümetin bütçesinin açık verdiğini, fazla para verdiklerinde ülkenin kayıp etmeyeceğini, harcanacağını talep artacağını üretimin artacağını, istihdamın artacağını, devletin vergidende kazanacağını söylerken buna inanmak gerektiğini dile getirdi. Eğitim sistemine değinirken hem kendisine hemde çevresine zarar veren insan üretildiğini dile getirdi. Başkan Sevim "Finlandiyanın eğitim sisteminde en başarılı ülke olduğunu bir profesörün ayet ve hadisleri alarak uygulama yapıp başarılı olmuştur. Milli ve manevi duyguları hayata geçirmek istiyorsak  milli ve manevi değerlerimeze bağlı kalarak yapmalıyız."dedi. 

İstanbul sorunlarınıda değinirken İstanbul'un kaldıramıyacağı,  kanal İstanbul'a çılgın projelerle 1 milyon nufusunun artacağı bir şehir olacağını, İstanbul'un çaresi yatırımların anadoluya kaydırılması ile olacağını.  Erbakan hocanın Ağrı'da yaptığı fabrikaların kapatıldığını Kastamonudaki açılan fabrikaların kapandığınıda ifade etti. Ülkenin kalkınmadığını bütçenin açık verdiğini , Tek çarenin Saadet partisi olduğunu çareninde kendilerinde olduğunu bunun içinde çalışmalarının bulunduğunu söyledi. Allah'ın yardımıyla inşallah istanbul'un 40 belediyesinide alacağız diyerek bekle bizi istanbul diyerek gece gündüz düşünerek projeler üretiklerini, Milli görüş belediyeciliğine insanlarının kavuşacaklarını  söyledi. 

Başkan Abdullah Sevim Gazeteci Hüseyin Çetiner'in Fatih Erbakan'ın parti kurma çalışmaları hakkındaki sorusu üzerine   " Fatih Erbakan'ın yeri Milli görüşün tek partisi Saadet partisidir. Burada olması içinde elimizden geleni yaptık ve yapmayada devam ediyoruz."

Giyimkent Golden Way otelde düzenlenen gecede çok sayıda basın mensupları katılırken bu özel gecede İl başkan yardımcısı Şaban Aydın, Abdulkadir Çelebi, Bilal Ay,Abdullah Meşe hazır bulundular.  Geceye Akbaba Haber Ajansı yayın danışmanı Dursun kaplan ,Gazete Esenler imtiyaz sahibi Hasan Gürsoy, Birinci Haber gazetesinden Sait Yılmaz, Litros haber'den İsmail Danış, İstanbul Times Tv ve gazetesi yönetim kurulu başkanı Hüseyin Çetiner, Taka medya haber sitesi yöneticisi Sadullah Dervişoğlu, Bayrampaşa gündem gazetesi Mehmet ceylan,  ve ismini sayamadığımız çok sayıda gazete sahibi ve temsilcisi yer aldı.