Abdulkadir Bozan Sağlıkta şiddeti Nefretle Kınıyoruz

AHA ADIYAMAN-Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan sun günlerde İlimizde yaşanan sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar hakkında bulunurken yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Tüm Türküye de olduğu gibi Adıyaman’da da şiddet olaylarının sonu gelmiyor. Yine malesef bir sağlıkta şiddetle karşı karşıyayız. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor arkadaşımız Mehmet KURUŞ, mahalle muhtarı ile yakınları tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi. Sağlıkta ki bu şiddet olayını da yine kınıyoruz, lanetliyoruz.

  Edindiğimiz bilgiler göre, arı sokmasından dolayı fenalık geçirerek Hastaneye getirilen bir hastaya, görevli doktor olan Mehmet Kuruş ile diğer sağlık çalışanlarının müdahalesiyle kalbi durmuş bulunan hasta Ali A.’nın kalbi yeniden çalıştırılmıştır. Hastane işlemlerinin gecikmesini bahane ederek hasta yakını mahalle muhtarı ve diğer hasta yakınları doktor arkadaşımıza fiili şiddet saldırısında bulunmuşlardır.  Güvenlikçiler ve polis ekipleri doktor arkadaşımızı zorla  şahısların elinden kurtarabilmişlerdir. Bu şiddet olayını nefretle kınıyoruz, böyle bir davranış asla kabul edilemez ve yine diyoruz ki şiddet asla bir hak değildir, olamaz.
Amacı ve tüm gayreti Adıyaman halkına daha iyi hizmet vermek olan Dr. Mehmet Kuruş’un şahsında bu şiddet ve baskıları yaşayan bütün sağlık çalışanlarına halkımızın duyarlı olması  ve minnet duygusu beslemeleri gerekir, Çünkü bu kadar fedakarca çalışan bir sağlık ordusu yok, bulamazsınız. Aksi halde yarın kendilerine sağlık hizmeti verecek sağlık personeli bulamayacaklarını bilmeleri gerekir.Doktor arkadaşımız ve tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun diyor ve tüm sağlık çalışanlarımıza sonuna kadar yanlarında olduğumuzu ve her türlü yardım ve desteğe hazır olduğumuzu ve bu şiddet olaylarını takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.
 
                                                                                                         
SERCAN SAKAR /ADIYAMAN