ABD'NİN KUDÜS KARARINA ÇORLU'DAN BÜYÜK TEPKİ

ABD nin İsrail'in Başkenti olarak Küdüs'ü tanıdığını açıklamasından sonra Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi Çorlu'da da Cuma namazı çıkışında büyük bir protesto gösterisi yapıldı. Çorlu'da bulunan birçok STK ve Hemşeri derneğinin destek verdiği mitinge katılım bir hayli fazla oldu. Miting 'Kudüs Bizimdir. Kudüs Özgür Değilse Dünya Tutsaktır' sloganı ile tekbirlerle başladı.

Çorlu Belediyesi önünde Cuma namazından sonra başlayan mitinge Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Ayşe Doğan, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, MHP Çorlu İlçe Başkanı Barış Tırpan, Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Oktay Çalışkan, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, ÇTSO Başkanı İbrahim Gönül, bir çok STK ve dernek başkanı ve temsilerinin yanı sıra bir çok vatandaş katıldı.

Miting Kuran-ı Kerim’le Başladı!

Süleymaniye Camiinden çıkan kalabalık ve çevreden gelen vatandaşların da katılımı ile Belediye Meydanı doldu. Miting Kuran-ı Kerim le başladı. Çorlu Şehit Ali Alıtkan Orta İmam hatip ortaokulu öğrencisi olan Mahmut Korkut’un okuduğu Kuran-ı Kerim den sonra komite tarafından hazırlanan bildiriyi İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay okudu. Daha sonra Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını okuduktan sonra, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek’in yaptırdığı duadan sonra miting sona erdi. Mitingin sonunda gençler İsrail bayrağı yakarak protestolarını gösterdiler.

Haber: Abdurrahim Yıldırım