9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BİR BAŞLANGIÇ OLSUN

AHA/DENİZLİ-Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı"Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden biri sigara kullanımıdır. Sigara vücudun hemen hemen her organına zarar verir ve kişilerin genel sağlık durumunu olumsuz etkiler."

Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden biri  sigara kullanımıdır. Sigara vücudun hemen hemen her organına zarar verir ve kişilerin genel sağlık durumunu olumsuz etkiler.

Sigara içenlerde, içmeyenlere göre kalp hastalığı, solunum sistemi hastalıkları, felç ve akciğer kanseri başta olmak üzere onlarca kansere yakalanma riski daha fazladır.



 Sigara bağımlılarının büyük çoğunluğu sigarayı bırakmak ister ya da bırakmayı düşünür. Eğer siz de bu kişilerden biriyseniz fakat bırakamayacağınızı düşünüyorsanız merak etmeyin, sigarayı bırakabilirsiniz. 9 Şubat tarihi, sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabilir. Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım, kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır.  Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte, bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de çok ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda en yakın sağlık kurum ve kuruluşlarımıza müracaat edilerek veya Bakanlığımızın “Alo 171 Sigara Bırakma Hattı”  aranarak destek istenmelidir.



9 şubat dünya sigarayı bırakma gününde sizi sigarayı bırakmaya davet ediyorum. " Ailenizi ve çocuklarınızı sevindirin, torunlarınızı görme şansınız olsun ve onlara anlatacak anılarınız olsun"dedi.