'4k' Bölge Kadınları İçin Kazanç Kapısı Oldu

AHA ADIYAMAN-Güneydoğum Derneği ve Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilen Karısaldaki Kadına Kazanç Kapısı (4K) projesi başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka şunları söyledi: “(4K); kırsaldaki kadına kazanç kapısı projesi, Güneydoğum Derneğinin, Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirmek için uğraş verdiği bir çalışmadır.

7 Kasım 2014 günü, Adıyaman'da Atatürk Barajı Havzasında Ovakuyucak Köyünden bir grup kadınla birlikte fıstık ağaçları diktik. Aynı işlem Akpınar ve Bebek köylerinde de yapıldı. Kadınlar dikilen ağaçlar büyüdükten sonra meyvelerini toplayıp kendileri için satacaklar. Böylece onlara bir kazanç kapısı açılmış, ayrıca dikilen ağaçlara sahip çıkma kültürü geliştirilmiş olacak. Projenin başarıya ulaşması durumunda gelecek yıllarda diğer bölgelere de yayılması önerisi getirilecek. Ayrıca üretime dahil edilen kadınlar arasında kırsalda kadın kooperatifçiliği (3K) projesi düşünülebilecek.Ağaç dikme etkinliği çok güzel bir havada, çok güzel bir coşku içinde gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese ve Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.