23 Nisan'da Oryantiring Sporcuları Yörük Parkı'nda Olacak

AHA ANTALYA-Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen Dünya Okullar Oryantiring Şampiyonası Kemer'de devam ederken, üç gün sürecek şampiyonanın 23 Nisan'da düzenlenecek olan etabı Kemer'in simgesi Yörük Parkı'ndan geçecek. 21 ülkeden 700'e yakın sporcunun katıldığı şampiyona Kemer'in tanıtımına da katkı sağlayacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu hakem ve parkur planlayıcılarından Mehmet Küçükçolak, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Temsilcilerinden Pervin Avşar ve Uluslararası Okul Sporları Federasyonundan (ISF) mali işler sorumlusu Guy Fusening,  Yörük Parkını ziyaret ederek, tesis yetkililerinden Cemal Şahin İyicil’e bilgiler verdi.

23 Nisan 2015 günü düzenlenecek olan Şampiyonanın Kemer etabında sporcuların Yörük Parkından da geçeceğini ifade eden Küçükçolak, “ Kemer’de doğal yapısı bozulmamış, doğa ile iç içe ve Yürük kültürünü tanıtan Yörük Parkı’nda bulunmaktan ve aynı zamanda şampiyonanın bir bölümün buradan geçecek olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yörük Parkı yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 Kemer’in tanıtımı adına bu tip organizasyonların önemine dikkat çeken Cemal Şahin İyicil, özellikle şampiyonanın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk gelmesinin de önemli olduğunu ifade etti. İyicil, “ Ülkemizin bölgemizin Kemerimizin tanıtımına da katkı sağlayacak bu güzel etkinlikte biz de yer almaktan mutluluk duyacağız. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. 23 Nisan Günü bizim için daha da özel bir gün olacak. Ayrıca bu etkinliğin yanında Yörük Parkı girişi 23 Nisan günü tüm çocuklarımıza ve ailelerine ücretsiz olacak” dedi.

Oryantiring sporu nedir?

Her türlü arazi ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için, sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte park ve yeni başlayan sporcular için açık alan ve spor salonlarında yapılabilen bir doğa sporudur.