2. Uluslar Arası Altın Kayısı Satranç şampiyonası 15 Haziran Pazar Günü Başlıyor

AHA MALATYA-Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, görme engelli satranç sporcusu Ünal Dönmez ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

10 Haziran Salı günü gerçekleşen ziyarette konuşan Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Malatya’nın sadece kayısısıyla tanınan bir yer olmadığını; düzenlediği uluslar arası organizasyonlarla, yarışmalarla Dünya’da ve Türkiye’de saygın bir yere sahip olduğunu söyledi.

Toy: Desteklerinden dolayı Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum

Bu yıl 2. düzenlenecek Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Şampiyonasına en büyük desteği Malatya Büyükşehir Belediyesinin sağladığını vurgulayan Toy, “Malatya’mızda satranç sporuna ilgi her geçen gün artıyor. İnsan zihninin gelişmesinde önemli etken olan satrancı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın destek ve katkılarıyla uluslar arası bir yarış haline getirdik. Destek ve katkılarından dolayı Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyonada taşlara bakmadan ve dokunmadan körleme adı verilen gösteri maçı yapacak olan görme engelli sporcu Ünal Dönmez ise yaptığı konuşmada satranç sporunun insan gelişimine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Çakır: Amacımız; çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak

Çocuklar ve gençlerin zihinsel gelişimine olumlu katkılar sağlayan satranç sporunun Malatya’da hak ettiği yere gelmesi için çabaladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Şampiyonası’na 400’e yakın sporcunun katılmasını beklediklerini söyledi.

15 Haziranda başlayacak 2. Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Şampiyonası’na bütün Malatyalıları davet eden Başkan Çakır, “42 bin lira ödül dağıtacağımız şampiyonaya katılan sporcularımız 4 kategoride yarışacaklar. Yurt dışından da katılımların olacağı şampiyona 15 Haziran Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak. 5 gün sürecek şampiyonaya bütün Malatyalıları davet ediyoruz. Amacımız ve gayemiz çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak” dedi.