19 Mayıs gençliği evinde spor şampiyonası için ter dökecek

AHA -İSTANBUL - 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı "evde kal hareketsiz kalma" temasıyla Güngören ve Türkiye gençliği şampiyonada evinde yarışarak ter dökecek.

*“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ONLİNE  #EVDEKALHAREKETSİZKALMA LİSELER ARASI TÜRKİYE GENÇLİK HAFTASI SPOR ŞAMPİYONASI”* başlıyor.



Güngören Kaymakamlığı'nın öncülüğünde Güngören Gençlik ve Spor  İlçe Müdürlüğü ve Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği *“Online #evdekalhareketsizkalma Güngören ve Türkiye şampiyonası”* 10-19 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Güngören Gençlik Spor İlçe müdürü Remzi İlhan şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada 

"Turnuva katılım şartları:

Katılımcılar en fazla 1 dakikalık  evde çektikleri antrenman videolarını (yatay çekim)*instagram* hesaplarından yayınlayıp aşağıdaki profilleri takip ederek ve profili etiketleyerek yayınlayacaklardır.

Güngören Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü: İsim-Soyisim ve mail adresleri ile birlikte @gungorengsim

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

@gungorenmem 

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (covid-19) nedeniyle sportif faaliyetler salonlarda ve sahalarda askıya alınmıştır. Güngören İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği şampiyona ile gençler arasında spor heyecanı devam ettirilecek, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın  #evdekalhareketsizkalma sloganıyla başlatmış olduğu spor seferberliğine katkıda bulunulacaktır.

Öğrencilerimizin/ gençlerimizin evlerinde yaptıkları antremanları ve sportif çalışmaları  juri tarafından puanlanacak ve sıralama yapılacaktır.

Şampiyonanın değerlendirmesi, Güngören ilçesinde ikamet eden  lise öğrencileri ve  Türkiye’deki tüm lise öğrencilerimiz için  iki ayrı kategoride  yapılacaktır. 

     Şampiyonaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi mail adreslerine gönderilecektir.

Güngören’de ve Türkiye genelinde ilk üçe giren sporculara kupa, madalya ve sürpriz hediyeler ilk ona giren sporculara madalyaları adreslerine gönderilecektir.

Şampiyonaya katılacak sporcular 1 dakikalık yarışma videolarını (yatay çekim) en geç 19 Mayıs 2020 saat 17:00'a kadar kadar instagram hesabından @gungorengsim  ve @gungorenmem  hesaplarını takip ederek ve hesapları etiketleyerek paylaşmaları gerekmektedir."dedi.

Şampiyonaya katılacak yaş grupları ve branşlar şöyle; 

*Yaş grupları:* 

Lise 1,2,3,4

*BRANŞLAR* 

Ata sporları 

Özel sporcular

Japon sporları

Çin sporları

Kore sporları

Futbol,basketbol,voleybol. 

Şampiyona jürileri arasında, 

Genel koordinatör: Fethiye GÜREL

JÜRİ

Remzi İLHAN Güngören Gençlik ve spor İlçe müdürü

Fatih KARACA Masa Tenisi federasyonu Başkanı

Veyis ATEŞ Habertürk    Tv programcısı.yazar

Metin KAPTANOĞLU

Buz hokeyi federasyonu As Başkanı

Atilla KIRALİ 

Güngören Kulüpler Birliği Başkanı 

İstanbul Amatör Futbol Federasyonu Asbaşkanı

Ömer KARAHAN Bbsk yönetim kurulu üyesi

Halil KURBETOĞLU Dünya gazetesi reklam Müdürü

Aynur AYAZ Gazeteci/TV Programcısı

Özhan AKIN Milli Takım Antrenörü Teknik Direktör Türkiye Şampiyonu 

Tahir UYGUR Güngören Meb şube Müdürü

Bekir TARLA Beden Eğitimi öğretmeni

Aziz YAKUT Sinema video eleştirmeni yer almakta.