'17 yılda 1500'ün üzerinde firmaya teşvik belgesi verdik'

Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde soğutma endüstrisine parça üreten Kar-yer  fabrikasını  ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üretim bölümünde kaynak yaparak, çalışan işçilerle sohbet etti.

 

  Bakan Varank, gittikleri her ilde sanayicilerle fikir alışverişinde bulunduklarını, üretimin nabzını tutup sorun ve önerileri dinlemeyi önemsediklerini belirtti.

 

Her ilin potansiyelini daha ileriye taşımak adına önemli bir gayret ortaya koyduklarını anlatan Varank, "Manisa sanayisi de sunduğumuz desteklerin etkin bir biçimde kullanılmasıyla gelişti ve güçlendi.

 

Burada 2002 yılında sadece 58 firma, 200 milyon liralık yatırım teşvik belgesine sahipti. 17 yılda bin 500’ün üzerinde firmaya teşvik belgesi vererek 24 milyar liralık sermaye yatırımını destekledik." diye konuştu.

 

Akhisar ilçesinde de 1,5 milyar liranın üzerinde sabit sermaye yatırımını desteklediklerini kaydeden Varank, "Bu sayede Manisa ve Akhisar'ımız büyüdü ve güçlendi. Üretim demek istihdam demek. Verdiğimiz destekler sayesinde 65 bin vatandaşımıza yeni iş imkanları oluşturduk Dedi.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde üretmeye, ilerlemeye ve taş üstüne taş koymaya devam ettiklerini belirtti