1. Malatya Kayısı Festivalinde tonlarca kayısı İstanbullulara ikram ediliyor

AHA İSTANBUL - Madef Malatya Dernekler Federasyonu başkanlığı, İstanbul kayısı festivalinin İlk meşalesini yaktı

Yıllardır beklenen İstanbul kayısı festivali nihayet başladı. Her yıl gerçekleşen kayısı günleri artık festivalle 4 gün sürecek. Madef Malatya Dernekler federasyonu başkanlığının organize ettiği ve Bağcılar meydanında gerçekleştiridiği Malatya Kayısı festivali başladı. 4 gün sürecek kayısı festivali 30 Haziranda sona erecek. 

Festival açılışında İstanbullulara tonlarca kayısı  dağıtılırken  Malatya kaysısı dalından kopartılarak İstanbulluların damak tadına sunuldu. Bağcılar yapılan 1. kayısı festival meraklıların yoğun ilgisiyle dolup taştı. Turgut Çeber'in okuduğu Kuranı Kerim tilavetiy ve dualarla İstanbul 1. Kayısı  Festival açılışı gerçekleşti.  Radyo Tv program yapımcıları Ali Biricik ve Serkan Lama'nın sunumunu gerçekleştirdği festivale,  çok özel konuklar katılarak bu özel günde yerlerini aldılar.  festival açılışında milletvekili Halis Dalkılıç, Bağcılar belediye başkanı Lokman Çağrıcı, Miad Malatya iş adamları dernek başkanı Yunus Akdaş,  Maltepe Ak parti ilçe başkanı, belediye meclis üyeleri dernek başkanları ve ismini sayamadığımız çok sayıda misafir katıldı. Er Tv ve Radyo 45 canlı yayınlarıyla izleyicileriyle festivali buluştururken Malatyanın tüm değerleri, damak tadları, damak tadını bilenlerin durak noktası oldu. 

 Festival açılışında konuşma yapan Madef Malatya dernekler federasyonu başkanı Yılmaz Durmuş konuşmasında 4 gün boyunca sürecek festivalde İstanbullularla kol kola, omuz omuza 81 ilin vatandaşlarıyla  halaylarla birlik olunacağını dile getirdi. İstanbul'daki hemşerilerine ulaşılarak dertlerine ellerinden geldiği kadar derman olmaya çalıştıklarını, hemşerileriyle her zaman yan yana olacaklarını , Madef olarak daha güzel hizmetlere imza atacaklarınıda dile getirdi. Başkan Yılmaz Durmuş festivale emeği geçenlere teşekkür ederken  ve katılan misafirler, yönetim kurulu, gençlik kolları, kadın kolları, dernek başkanları, ayrı ayrı toplu fotoğraflara poz vererek bu özel Günü ebedi eleştirdiler. 

Bağcılar belediye başkanı Lokman Çağrıcı'da konuşmasında kendilerinin Malatyalılardan hep dostluklarını,  kardeşliklerini gördüklerini dile getirirken Bağcılarda her yörenin lezzet meyve bahcelerini kurarak Bağcılara anlam kattıklarını sözlerine ekledi. 

Milletvekili Halis Dalkılıç'da konuşmasında 23 Haziran seçimlerine vurgu yaparak Malatyanın Cumhur ittifakına destek verdiğini, bu ülkeye sevdalarının olduğu, 82 milyonun kardeşliğini koruyacaklarını dile getirdi. 4 yıl seçim olmayacağını 4 yılda bir çok reformlar yapacaklarını sözlerine ekledi. 

Festival alanında Malatya yemeklerinden Kağıt kebabı, Kavurma, Yeşil Nohut, el sanatı bakı eşyalar, Kuruyemiş, kuru kayısı ürünleri,  şerbetler, yöresel tereyağ, peynirler festival alanında açılan standlarda İstanbullularla buluştu. 

Malatya kaysısı 7'den 70'e herkese ikram edilirken Madef başkan yardımcısı Nihat Demir ise vatandaşlara kendi elleriyle kayısı lezzetini ikram etti. 

Festivallde sanatcılar sahne alırken davulun ritmine kapılan vatandaşlarda halaylara katılarak doyasıya eğlenirken ,Festival alanında kurulan Kayısı islim damında vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmeyide ihmal etmediler.