1. Haydar Karaduman ödülleri sahiplerini buldu

AHA MALATYA - Malatya Gazeteciler Cemiyeti Kurucusu Haydar Karaduman adına düzenlenen 1. Haydar Karaduman Gazetecilik, Hizmet ve Tanıtım Ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonunda yapılan Muhteşem gecenin ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi, Milletvekili Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Spor Yazarları Derneği As Başkanı Kerim Hoşfikirer, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,  Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Doğanşehir Belediye Başkanı Duraali Zelyurt, Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, MHP Genel İdare Kurulu üyeleri Ömer Ekici, Eyüp Gönültaş, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren,Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Fırat Kalkınma Ajansı Sekreteri  Abdul Vahap Yoğunlu, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım, Türkiye Voleybol İl Temsilciliği, MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Minibüsçüler Ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı İhsan Akın, HİMYAÇDER Başkanı Ece Budan, AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, Malatya Araştırmaları Derneği, Türkiye Gazeteciler Konseyi Temsilciliği, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve 

BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan, Dernek üyeleri, Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet  Ercan Uçkan, Memleket Partisi Malatya İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç, İYİ Parti Yeşilyurt  İlçe Başkanı Mehmet Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Siyasi Parti İl yöneticileri, gazeteci ve yazarlar, Veli Doğan Resim Kursu yönetim Kurulu Başkanı Veli Doğan ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

        Çeşitli programları nedeniyle ve geçirmiş oldukları rahatsızlıklar nedeniyle programa katılamayan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Gümrük ve ticaret Eski Bakanı Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Milliyetçi Hareket Partisi 

MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba telgraf göndererek Gazetecilerin gecelerini kutladı. 

GÜNER:”BAŞARILI YÖNETİCİLER ÖNCE MALATYA’DA TAKDİR EDİLMELİ”

       1.Haydar Karaduman Gazetecilik, Hizmet ve Tanıtım Ödülleri Töreni ve Gazeteciler Gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, yerel yöneticilerin, STK’ların ve diğer yatırımcı kuruluşların çalışmalarının önce yerelde takdir edilmesi gerektiğini söyledi.Malatya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği ödül töreninin tarihinden bahseden Başkan Güner, ”Malatya Gazeteciler Cemiyeti kurucusu Haydar Karaduman ile birlikte bir grup arkadaş 1989 yılında Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni kurduk. Bunun hemen kabinde ilk ödül törenini Ankara’da düzenlememiştik. 1993 yılında düzenlemiş olduğumuz Malatya Gazeteciler cemiyeti ödül töreninde dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı yılın devlet adamı seçmiştik. Malatya’da bir tören yapılmasını istemiştik ama merhum Cumhurbaşkanımız bunu Anakara ’da yapmamızı tavsiye etmişti. Ankara’da Çankaya’da yapılan ödül törenine ABD Büyükelçiliği de dahil olmak üzere çok sayıda konuk katılmıştı.Orada yaptığımız ödül töreninin bundan sonra da devam etmesi için çaba sarf etmiştik ama ikincisini Haydar beyin ölümünden sonra bugün düzenlemek nasip oldu. Şunu söylüyordu. Malatya’da çalışan siyasilerimiz, belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız, yatırımcı kuruluş müdürlerinin başarılı hizmetler yaptıklarını ve bu hizmetleri yaparken de önce kendi illerinde takdir edilmeleri gerektiğini, bunun da cemiyetlere, Odalara ve Gazeteciler Cemiyetine düştüğünü ifade etmişlerdi. Bu nedenle bizler de genç arkadaşlarımızın fikir geliştirmeleri sonucunda 1.Haydar Karaduman Hizmet, Tanıtım ve Gazetecilik ödülleri olmak üzere 3 dalda belirlemiş olduğumuz isimleri bundan böyle ödüllendirerek takdir etmek istiyoruz. Öncelikle siyasilerimiz başta olmak üzere Belediye Başkanlarımızın, durduk yerde yıpratılması değil de yapmış oldukları çalışmaları daha takdir edilecek düzeyde yapılması için de Malatya Gazeteciler Cemiyetinin de kendisine görev edindiğini ifade ediyoruz. Cemiyetçilik oldukça zordur. Malatya Gazeteciler Cemiyeti bugünlere gelmişse de bunun en büyük destekçileri kamu Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve burada bulunan toplumdaki değerli bireyler olduğunu ifade etmek istiyoruz. Burada bize katılarak bugün salonu doldurarak bizlere güç verdiniz.
Özellikle gelecek yıl yapacağımız ödül töreninde ilçelerimizde yapılan başarılı çalışmaları değerlendirmek suretiyle, sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları çalışmaları takip ederek onlara destek olarak, yaptıkları iyi şeyleri gün yüzüne çıkarmak gerekiyor. Akçadağ’da yapılanlar, Hekimhan’da, Kuluncak’ta, Darende’de yapılanların da Malatya kamuoyunda değerlendirilmesinin önemli olduğunu ifade ediyoruz. Bu nedenle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.