Obeziteyle mücadele kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde diyetisyen
Elif Hançer, beslenmenin öneminden tüketilmesi gereken gıda çeşitlerine kadar birçok konuda
önemli bilgiler verdi. Türkiye’de beş kişiden birinin obez olduğunu söyleyen Hançer, kefir
tavsiyesinde bulunarak “Yeni yeni hayatımıza girmeye başladı. Oldukça probiyotik içeriği yüksek bir
besindir. Mutlaka denemelisiniz” dedi.
Bağcılar Belediyesi tarafından çağımızın en sinsi ve en tehlikeli kronik hastalığı olarak tanımlanan
obeziteye karşı ilçe sakinlerini bilgilendirmek için bir seminer düzenlendi. Aşık Veysel İlkokulu’nda
gerçekleştirilen programda diyetisyen Elif Hançer, sunum eşliğinde “Yeterli-Yetersiz Beslenme”,
“Dengeli-Dengesiz Beslenme”, “Beslenme grupları”, “Türkiye İstatistik Kurumu verileri”, “Şişmanlama
nedenleri” ve “Öneriler” başlığı altında açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın obezite oranı en yüksek
ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu söyleyen Hançer, “Obezite sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı
yağ birikmesidir. Beden kitle indeksi 30’un üzerinde olanlar obez sayılıyor. Yani ihtiyacımız olandan
daha fazla yiyor ama daha az hareket ediyoruz. Ülkemizde beş kişiden biri obez. Bunun nedenlerinin
başında psikolojik, sosyo-kültürel ve çevre etkileri geliyor” dedi.
“Tat olarak sevmiyorsunuz ama çok yararlıdır”
Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Hançer, vücudun gereksinimi kadar olan enerji,
protein, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri sağlayacak miktarda alması gerektiğini belirtti. Hançer,
süt ürünleri, et, yumurta, kuru baklagil, tahıllar, sebze ve meyvelerden oluşturulabilecek menülerden
örnekler verdi.
Obezite’nin çok ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunun altının çizildiği söyleşide Hançer, kefir
tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi: “Kefir yeni yeni hayatımıza girmeye başladı. Oldukça
probiyotik içeriği yüksek bir besindir. Ekşi ve tatlı karışımı değişik bir tadı var. Tat olarak
sevmiyorsunuz ama çok yararlıdır. Hatta aranızda adını duymayan bile vardır. Ama mutlaka
denemelisiniz”
Elif Hançer, beslenmenin öneminden tüketilmesi gereken gıda çeşitlerine kadar birçok konuda
önemli bilgiler verdi. Türkiye’de beş kişiden birinin obez olduğunu söyleyen Hançer, kefir
tavsiyesinde bulunarak “Yeni yeni hayatımıza girmeye başladı. Oldukça probiyotik içeriği yüksek bir
besindir. Mutlaka denemelisiniz” dedi.
Bağcılar Belediyesi tarafından çağımızın en sinsi ve en tehlikeli kronik hastalığı olarak tanımlanan
obeziteye karşı ilçe sakinlerini bilgilendirmek için bir seminer düzenlendi. Aşık Veysel İlkokulu’nda
gerçekleştirilen programda diyetisyen Elif Hançer, sunum eşliğinde “Yeterli-Yetersiz Beslenme”,
“Dengeli-Dengesiz Beslenme”, “Beslenme grupları”, “Türkiye İstatistik Kurumu verileri”, “Şişmanlama
nedenleri” ve “Öneriler” başlığı altında açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın obezite oranı en yüksek
ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu söyleyen Hançer, “Obezite sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı
yağ birikmesidir. Beden kitle indeksi 30’un üzerinde olanlar obez sayılıyor. Yani ihtiyacımız olandan
daha fazla yiyor ama daha az hareket ediyoruz. Ülkemizde beş kişiden biri obez. Bunun nedenlerinin
başında psikolojik, sosyo-kültürel ve çevre etkileri geliyor” dedi.
“Tat olarak sevmiyorsunuz ama çok yararlıdır”
Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Hançer, vücudun gereksinimi kadar olan enerji,
protein, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri sağlayacak miktarda alması gerektiğini belirtti. Hançer,
süt ürünleri, et, yumurta, kuru baklagil, tahıllar, sebze ve meyvelerden oluşturulabilecek menülerden
örnekler verdi.
Obezite’nin çok ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunun altının çizildiği söyleşide Hançer, kefir
tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi: “Kefir yeni yeni hayatımıza girmeye başladı. Oldukça
probiyotik içeriği yüksek bir besindir. Ekşi ve tatlı karışımı değişik bir tadı var. Tat olarak
sevmiyorsunuz ama çok yararlıdır. Hatta aranızda adını duymayan bile vardır. Ama mutlaka
denemelisiniz”